Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uoči prijema povodom 1. marta: U Domu kulture u Srebrenici pronađeni optički nišani za puške

Preuzmite sliku

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić očekuje da policija u skladu sa zakonom utvrdi porijeklo šest optičkih nišana za puške koji su pronađeni jučer u Domu kulture u Srebrenici, uoči održavanja prijema povodom Dana nezavisnosti BiH.

“Očekujem da policija svoj posao radi savjesno i odgovorno”, istakao je Salkić za Fenu, dodajući da se on lično osjeća sigurno.

Salkić je jučer bio u Bratuncu, a njegovim protokolom nije bilo predviđeno da prisustvuje prijemu povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, 1. marta u Domu kulture u Srebrenici.

“Razumijem da policija radi svoj posao u širem spektru i računam na njihov profesionalan i objektivan rad”, istakao je Salkić.

Portparol Centra javne bezbjednosti Zvornik Miljan Bobar potvrdio je da je prilikom vršenja protivdiverzionog pregleda u Domu kulture policija pronašla šest optičkih nišana u kartonskoj kutiji. Optički nišani za puške su oduzeti i policija, kako je rekao, radi na utvrđivanju porijekla optičkih nišana i svih drugih činjenica u vezi s ovim slučajem.

Bobar je dodao da je o svemu obaviješten i nadležni tužilac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje