Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Umro nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne koji je prije 12 godina počinio zločin koji je šokirao javnost u BiH

Preuzmite sliku

Nakon hapšenja mirno je razgovarao sa istražiteljima, a kao razlog za ubistvo naveo je da je žrtva „nosila njegovo prezime“

Nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne Armin Isaković koji je 2008. u stanju neuračunjivosti ubio majku, preminuo je jučer nakon duge i teške bolesti.

Inače, Isaković je kako je Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo utvrdilo da je u stanu u ulici Hadži-Idrizovoj broj 4, općina Centar, nakon kraće verbalne prepirke s majkom Fatimom Isaković, uzeo kuhinjski nož i u stanju neuračunljivosti zadao joj više ubodnih rana u grudni koš i vrat.

 • Nakon hapšenja mirno je razgovarao sa istražiteljima, a kao razlog za ubistvo naveo je da je žrtva „nosila njegovo prezime“. U policijskoj ćeliji pokušao se i objesiti o čaršaf, ali ga je u tome spriječio.

  Isaković je nakon presude predat na staranje Centru za socijalni rad koji se brinuo o njegovom liječenju.

  Optužba i odbrana su nakon presude odustali od žalbi te je Isaković upućen u Psihijatrijsku kliniku gdje se liječio, a potom je i pušten na kućno liječenje i vraćen je u normalne tokove društva.

 • Ostao je upamćen kao član šampionske generacije KK Bosna koji su osvojili prvu poslijeratnu titulu 1999. godine pod vodstvom legendarnog Sabita Hadžića.

  Važio je za veoma perspektivnog košarkaša. Umro je nakon duge borbe s karcinomom. (Fokus.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,