Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

UIO BiH: Na području Tuzle i Bijeljine oduzeti duhan i masažeri vrijedni 43.000 KM

Preuzmite sliku

Na području Tuzle i Tuzlanskog kantona službenici UIO identifikovali su nekoliko lica koja vrše distribuciju i prodaju duhana i cigareta

Na području Tuzle i Bijeljine sprovedene su pojačane kontrole prometa robe i tom prilikom privremeno je oduzeta razna roba, ukupne tržišne vrijednosti 43.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH, javlja Srna.

Na području Tuzle i Tuzlanskog kantona službenici UIO identifikovali su nekoliko lica koja vrše distribuciju i prodaju duhana i cigareta.

  • Pronađeno je 5.644 paklica raznih cigareta i 7,5 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica koje izdaje UIO BiH.

    Prilikom rada na terenu na području Bijeljine uočeno je vozilo u kojem se nalazila veća količina robe stranog porijekla (masažeri), koja je oduzeta jer nije prošla redovnu carinsku proceduru.

    Protiv identifikovanih lica biće preduzete mjere i radnje po važećim pozitivnim zakonskim propisima.

  • U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, kao i vozila koje je donirala američke Ambasade putem programa EXBS.

    UIO BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080/02-06-07 besplatno i potpuno anonimno prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje