Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uhapšeni osumnjičeni za zlostavljanje mladića u Tesliću: Udarali ga rukama i nogama, sjekli mu kosu i bradu

Policijski službenici Policijske stanice Teslić i Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 13.11.2016. godine lišili su slobode A.J. i B.J., oba sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Teška tjelesna povreda“ i krivično djelo „Zlostavljanje“, javlja Tuzlanski.ba.

Za lica A.J. i B.J. postoji osnov sumnje da su u toku noći 01/02.11.2016. godine  na području planine Borja, opština Teslić, fizički i na drugi način zlostavljali osamnaestogodišnjeg B.R. iz Teslića kome su rukama i nogama zadali veći broj udaraca po glavi i tijelu, sjekli kosu i bradu, nanijevši mu pri tom teške tjelesne povrede opasne po život. Izvršioci su oštećenog B.R. na navedenu lokaciju dovezli putničkim vozilom kojim je upravljalo treće lice.

Policijskoj stanici Teslić, 02.11.2016. godine oko 10,30 sati prijavljeno je iz Doma zdravlja Teslić da je u navedenu ustanovu dovezen R.B. u prisustvu majke koja je izjavila da je njen sin povrede zadobio u toku noći, fizičkim napadom od strane nepoznatog lica. Povrijeđeni R.B. je prevezen u dobojsku bolnicu, nakon čega je zbog težine zadobijenih povreda prevezen na Univerzitetski klinički centar Banja Luka.

Preduzimajući mjere i radnje na identifikovanju izvršioca ili izvršilaca  navedenog krivičnog djela policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Teslić došli su do saznanja da je tokom izvršenja krivičnog djela korišteno putničko vozilo marke „Fiat“ vlasništvo pravnog lica sa područja FBiH. Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, 12.11.2016. godine izvršen je pretres predmetnog vozila prilikom čega su pronađeni i izuzeti materijalni dokazi koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka”, navode iz MUP-a RS.

Na osnovu prikupljenih ličnih dokaza saslušanjem većeg broja lica i  izuzetih materijalnih dokaza utvrđeno je da su oštećenog B.R. zlostavljali i nanijeli teške tjelesne povrede A.J. i B.J.  koji su  lišeni slobode.

Podsjećamo, majka je ranije kazala da su njenog sina vezali za auto i skinuli golog.

Nakon izvršene kriminalističke obrade A.J. i B.J. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Navedene aktivnosti sprovedene su na osnovu naredbi i pod nadzorom  Okružnog javnog tužilaštva Doboj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje