Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšene tri osobe: S bankomata ukrali više od 159.000 KM, otuđili i automobile BMW i Q7

polocija-rs
Preuzmite sliku

Službenici Policijske uprave Doboj uhapsili su na području Sarajeva i Gradačca tri lica koja su osumnjičena za krađu automobila i pljačku bankomata na području Modriče i Šamca.

Na području Sarajeva uhašena su lica čiji su inicijali E.M. i O.M, oba iz ovog grada, a na području Gradačca lice A.S. iz tog grada, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Prijavljena lica su tokom 2019. godine na području opštine Šamac otuđila automobil “BMW” vrijednosti 18.000 KM, koji su koristili prilikom nuspješne pljačke bankomata u toj opštini, a koji je naknadno pronađen zapaljen u FBiH u opštini Usora.

Iste godine na području Modriče navedena lica su iz bankomata otuđila oko 22.000 KM.

Ova lica sumnjiče se i da su tokom aprila ove godine na području Modriče otuđila putnički automobil “audi Q7”, vrijednosti oko 24.000 KM, kojim su 1. maja na području ove opštine iz bankomata otuđila oko 137.000 KM.

Hapšenje je izvršeno u ponedjeljeak, 10. maja, zajedno sa službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Federacije BiH.

Sva lica su uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima juče predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,