Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšene sarajevske policajce predali Tužilaštvu KS

Preuzmite sliku

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo predali su u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva 17 policajaca, pripadnika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS, koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva “Dar 1”.

Oni će biti zadržani u tužilačkom pritvoru naredna 24 sata, a tužioci koji rade na predmetu će u tom zakonskom roku donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Na teret im se stavlja više od stotinu krivičnih djela primanja dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebe službenog položaja.

Akcija hapšenja pripadnika MUP-a KS izvedena je jutros pod nadzorom Tužilaštva KS i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

Tokom istrage korištene su posebne istražne radnje, konkretno prisluškivani su mobilni telefoni osumnjičenih, dok su službena vozila također bila ozvučena.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva.

Navodno su jutros uhapšeni Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Između ostalog, pretresene su i službene prostorije Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.

Prilikom pretresa izuzeti su određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. (Foto: Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje