Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšena kriminalna grupa: Oružje kupovali u RS-u i prodavali u Srbiji

Preuzmite sliku

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u saradnji sa MUP-om Republike Srpske uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog sumnje da su kupovali oružje i municiju u Srpskoj i krijumčarili ih u Srbiju.

Iz MUP-a Srbije je saopšteno da je grupa osumnjičena za udruživanje radi izvršenja krivičnih djela i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na teritoriji Srbije uhapšena su lica čiji su inicijali D.K. i Ž.F. iz Lazarevca, M.P. iz Lajkovca i M.K, policijski službenik iz Lajkovca., javlja Srna.

Postoje osnovi sumnje da je D.K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od muškarca iz Rogatice u Republici Srpskoj, čiji su inicijali B.Ć. (65) kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju i krijumčario ih vozilom u Srbiju.

Oružje i municija je posredstvom lica Ž.F, M.P. i M.K. prodavao na području Lazarevca i Lajkovca.

Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su po dvije automatske i poluautomatske puške, skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolji.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

U okviru ove akcije na teritoriji Republike Srpske uhapšeno je lice čiji su inicijali B.Ć. iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, puškomitraljez, automatska puška, poluautomatska puška, puška, dvije bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.

Srna nezvanično saznaje da je u Rogatici uhapšen Bore Ćebić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,