Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen radnik benzinske pumpe koji je snimao i ismijavao mladića iz Laktaša

Preuzmite sliku

Policija je uhapsila Veljka Trišića, radnika benzinske pumpe sa video-snimka na kojem je prikazan kako snima Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji se ubio.

Saznaju to Nezavisne novine, a izvori dodaju da je Trišić trenutno na kriminalističkoj obradi.

Nezavisne saznaju da je Trišić osumnjičen za nevlašteno snimanje.

Podsjetimo, Mladen je ismijavan i sniman kamerom tokom prijavljivanja na posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama. Motiv samoubistva nije poznat, ali šokirani korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži.

Vezano | Poznat termin sahrane mladića iz Laktaša koji je počinio samoubistvo

Ovaj tragedija šorkirala je BiH i region. Građani poručuju da je pređena crvena linija i da se mora utvrditi pozadina šokantnog slučaja.

Kazna koja prijeti osumnjičeniku za ovo krivično djelo može biti novčana, ali i zatvorska kazna.

Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje

Član 155

(1) Ko posebnim uređajima neovlašteno prisluškuje ili tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije namijenjena, ili omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski snimi izjavu koja je njemu namijenjena, bez znanja i odobrenja onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom.

(3) Ako djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,