Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen Prijedorčanin zbog mučenja životinja, pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Preuzmite sliku

Policija u Prijedoru uhapsila je osobu inicijala I.M. (1966.) iz Donje Ljubije, kod kojeg je pronašla minosko-eksplozivna sredstva.

Navedeni muškarac je, 6.februara, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 6. februara ove godine, u mjestu Donja Ljubija, iz pištolja ispalio nekoliko hitaca i usmrtio psa, koji se nalazio u dvorištu porodične kuće jedne osobe.

Preduzimajući daljnje mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog krivičnog djela, policija je 7. februara izvršila pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi I.M. i oduzela oko 2,5 kilograma plastičnog eksploziva, osamnaest detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine.

Tokom daljnjih aktivnosti, a u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Sanski Most, na području te općine, kod osobe D.K. pronađena je i oduzeta automatska puška sa drvenim kundakom, sedam pripadajućih okvira sa 165 komada metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja.

Navedeno vatreno oružje i minsko eksplozivna sredstva prethodno su se nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog I.M., saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,