Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ugašen požar u pogonu mesne industrije “MADI”, značajna materijalna šteta

Preuzmite sliku

“Požar nije zahvatio pogonski dio, tako da ćemo jako brzo nastaviti sa proizvodnjom.”

Požar koji je sinoć oko 20 časova izbio u proizvodnom pogonu kompanije “MADI” iz Tešnja, koja se bavi proizvodnjom pilića i mesnih prerađevina od piletine, vrlo je brzo stavljen pod kontrolu te nije bilo povrijeđenih osoba, potvrdio je načelnik Tešnja Suad Huskić, koji je već sinoć obišao tu kompaniju.

 • Bio sam na terenu u Jelahu, kada sam čuo za požar. Na svu sreću, stanje je puno bolje nego sam očekivao, a sve se dešavalo na krovu pa požar nije zahvatio unutrašnjost pogona. Oni su iz preventivnih razloga isključili struju te interventno djelovali do dolaska vatrogasaca, koji su stigli u rekordnom roku te ugasili požar. Uskoro planiram ponovo otići do kompanije i požarišta, ali se nadam da bi oni već sutra mogli obnoviti proizvodnju”, kaže Huskić i ističe da je još rano govoriti o razlozima požara.

  Vezano | Tešanj: Gori proizvodni pogon mesne industrije ‘Madi’  

  Iz kompanije “MADI” su naveli da su u nastalom požaru niko nije povrijeđen, ali je prouzrokovana značajna materijalna šteta.

  “Požar nije zahvatio pogonski dio, tako da ćemo jako brzo nastaviti sa proizvodnjom. Želimo zahvaliti svima koji svojim pozivima i mailovima pružaju riječi podrške našoj kompaniji. Takođe, zahvaljujemo i čestitamo na hrabrosti i požrtvovanosti Vatrogasnoj jedinici Tešanj, Policijskoj stanici Tešanj, RAD Tešanj i svim radnicima kompanije”,  navedeno je u saopštenju iz ove kompanije.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,