Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Učenici dilaju drogu u školi: Policija izvršila pretrese u Velikoj Kladuši

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK i Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji na području općine Velika Kladuša, u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama.

U razgovoru sa odgovornim licima Srednje škole “Dr. Džanić Husein” policijski službenici došli do saznanja da pojedini srednjoškolci u objekat škole donese opojnu drogu – marihuanu, te istu prodaju drugim srednjoškolcima.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, policijski službenici izvršili su pretres prostorija srednjoškolskog centra kao i samih učenika.

Prilikom pretresa, policijski službenici su kod jednog učenika pronašli i izuzeli digitalnu vagu za precizno mjerenje, a kod četiri učenika pronašli i izuzeli hladno oružje – preklopne noževe, sataru i bokser, i od kojih su dva učenika maloljetna lica.

Učenicima kod kojih su pronađeni gore navedni predmeti, biti će uručeni prekršajni nalozi, dok će protiv roditelja i maloljetnih lica na osnovu Zakona o javnom redu i miru, Općinskom sudu Velika Kladuša biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje