Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ubice Edina Zejćirovića njegove posljednje trenutke snimale mobitelom

Osnovni sud u Brčkom jučer je odredio jedomjesečni pritvor trojici muškaraca koji se sumnjiče da su ubili Edina Zejćirovića iz brčanskog naselja Čelić.

Policija Brčko Distrikta dva dana ranije je uhapsila S.H. (40), S.D. (22) i N.H. (26) i predala ih lokalnom tužilaštvu.

Podsjetimo, ubijeni Edin Zejčinović posljednji je put viđen 17. novembra ove godine i od tada mu se gubi svaki trag. Dosadašnji tok istrage osnovano ukazuje na to da su ga trojica uhapšenih toga dana kidnapovali, potom mučili i na kraju bacili u rijeku Savu.

Iz nadležnog Tužilaštva za medije je potvrđeno jučer u popodnevnim satima kako je u rijeci Savi pronađeno beživotno tijelo muškarca, a vjeruje se da je riječ o nesretnom Edinu Zejćiroviću.

Dosadašnja istraga protiv trojice osumnjičenih za ovaj zločin došla je do zapanjujućih saznanja i dokaza, budući da su počinitelji mobitelom snimali posljednje trenutke života svoje žrtve Zejćirovića, nakon čega su ga, pretpostavlja se, bacili u Savu.

Video snimak koji je objavljen u pojedinim medijima, a ubrzo nakon toga i uklonjen izaziva mučninu i zgražavanje kod normalnog ljudskog uma.

U jednom momentu na snimku koji traje 2,5 minuta čuje se da neko pita Zejćirovića: “Ho`š kod žene moje, a? Ho`š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta“, što ostavlja mogućnost da je Zejćirović kažnjen zbog ljubomore jednog od počinitelja ovog zločina.

Iz policije i Tužilaštva još uvijek šture informacije

Šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić kazao je za Faktor da dok se istraga ne završi policija i Tužilaštvo neće izlaziti u javnost ni sa kakvim informacijama.

Također, zanimljiv je i podatak da je četvrti osumnjičeni S. Š., za kojim se traga, prije 11 sati na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u jednom od sarajevskih hotela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje