Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Zvorniku spriječeno krijumčarenje migranata afroazijskog podrijetla

Preuzmite sliku

Policijski službenici Postrojbe granične policije Zvornik, uz asistenciju policijskog službenika Državne agencije za istrage i zaštitu spriječili su u nedjelju krijumčarenje osam osoba afroazijskog podrijetla u mjestu Roćević polje.

“Postupajući prema prethodno prikupljenim informacijama da strani državljani ilegalni migranti obavljaju ilegalno prebacivanje svojih sunarodnjaka i drugih migranata te da će u noćnim satima ilegalno prebaciti veći broj migranata, policijski službenici su na licu mjesta uhvatili i zadržali ukupno osam osoba”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dodaju kako je izvršenim pregledom osoba, odnosno prtljaga koji su imali sa sobom, utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana koji su posjedovali osobne dokumente, kao i dokumente prihvatnih centara u Republici Srbiji te određenu količinu novca i telefonske kartice Republike Srbije.

  • Utvrđeno je, navode, da su dvojica od njih izvršitelji te da su uz određenu novčanu naknadu namjeravali te osobe prevesti čamcem u BiH, a zatim se vratiti po ostale u Republiku Srbiju tako da se prema okolnostima slučaja radi o kaznenom djelu krijumčarenja migranata.

    Krijumčareni migranti bit će predani Službi za poslove sa strancima, a organizatori krijumčarenja, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, bit će predani Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, dodaje se u priopćenju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje