Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U vidno alkoholiziranom stanju komšija pretukao 80-godišnjaka u blizini Zavidovića

Preuzmite sliku

Nesretni 80-godišnjak počeo je vikati i iz svega glasa dozivati pomoć. Njegove vapaje čula je snaha, koja je dotrčala i zatekla svekra na podu

U mjestu Mahoje kod Zavidovića proteklog vikenda odvijala se prava drama kada je A.B. (80) napadnut od svog komšije R.D. iz Zavidovića. Avaz piše da je do incidenta je došlo u popodnevnim satima, a nakon što je A.B. krenuo do obližnje njive da pokupi pokošenu travu.

– Imao je u planu da zajedno sa snahom pokupi travu. Krenuo je prije nje, a kada je došao na pola puta od njive, sreo je komšije koje su konzumirale alkhol – tvrdi izvor Avaza.

Tom prilikom, njegov komšija R.D., koji je već bio u vidno alkoholiziranom stanju, bez povoda i razloga, ga je napao i počeo udarati.

– Nesretni 80-godišnjak počeo je vikati i iz svega glasa dozivati pomoć. Njegove vapaje čula je snaha, koja je dotrčala i zatekla svekra na podu, međutim, to nije sprečavalo R.D. da ga nastavi udarati – priča isti izvor.

 • – Srećom, uspjela ih je nekako razdvojiti i zaustaviti udaranje. Udarao ga je najviše u predjelu glave. Došla je i policija, kratko se zadržala i otišla.

  Nesreti Zavidovićanin je prevezen u Dom zdravlja Zavidovići, gdje su mu konstatirane povrede u predjelu glave.

  Brojni mještani Mahoja ostali su šokirani činjenicom da napadač R.D. nije uopće priveden u službene prostorije policije na ispitivanja.

  Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), istog dana je dežurnoj službi PS Zavidovići prijavljen događaj.

  – Policijska patrola je izašla na lice mjesta, te zadokumentovala fizički napad izvršen od strane osobe inicijala R.D., u kojem je A.B. zadobio tjelesne povrede – kaže Alić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,