Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U toku pretresi na više od 30 lokacija u BiH: Očekuje se privođenje više desetina osoba

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA pokrenuli su rano jutros zajedničke akcije kodnih naziva “LIST 2“ i “BOX” u cilju suzbijanja nelegalnog prometa duvana u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti na terenu provode se na više od 30 lokacija širom Bosne i Hercegovine uključujući  Orašje, Bijeljinu, Gradačac, Brčko, Banja Luku, Sanski Most, Mostar, Grude, Posušje…  “U toku su pretresi lokacija, izuzimanje dokumentacije i opreme, te oduzimanje duvana koji se nezakonito prodavao na tržištu BiH. U aktivnostima sudjeluje oko 100 službenika Uprave za indirektno oporezivanje. U toku dana očekuje se privođenje više desetina lica na obavještajne razgovore, za koje su u ranijem periodu prikupljani dokazi da se bave nezakonitim prometom duvana u Bosni i Hercegovini“, navode iz UIO BiH.

Podsjetimo, u toku prošle godine službenici UIO i SIPA-e proveli su akcije kodnog naziva “List” i “List 1” kada je ukupno oduzeto oko 48 tona rezanog i duvana u listu i nekoliko mašina za rezanje duvana koji se nezakonito prodavao u BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,