Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U toku pregovori Tužilaštva i odbrane Almira Ejubovića, optuženog za smrt tri djevojke

Senad Dupovac, advokat Almira Ejubovića (20), vozača koji je optužen za smrt tri djevojke u Sarajevu, pregovara s Tužilaštvom Kantona Sarajevo u vezi s priznanjem krivice njegovog klijenta. Ejubović je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su živote izgubile Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17).

Bila u komi

Ejubović se tereti da je, upravljajući svojim neregistriranim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim tablicama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat, prouzrokovao smrt tri djevojke, dok je četvrta zadobila teške povrede opasne po život. U njegovom vozilu poginule su Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Lejlina sestra Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

Iz smrskanog vozila, koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim.

Podlegla povredama

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti.

Rekao da nije kriv

Ejubović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. Nedavno je negirao krivicu za ovo krivično djelo u Kantonalnom sudu u Sarajevu. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,