Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo hrvatski glumac Josip Zovko

Preuzmite sliku

U mjestu Grudsko Vrilo jučer se oko 15 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko.

U nesreći su učestvovala dva automobila hrvatskih registracija. Jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. Uviđaj su obavljali pripadnici PU Grude, a saobraćaj je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je došlo do nesreće i ko je krivac.

Josip je preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila porodicu Zovko u samo dvije godine, piše Slobodna Dalmacija. Naime, glumčev brat Ante, koji je imao 46 godina i bio trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

  • Odigrao preko 50 uloga

    Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a član ansambla Drame HNK Split postao je 1995. godine. Odigrao je preko 50 uloga, teatarskih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića “Da mi je biti morski pas”. Glumio je i u filmovima ”Vjerujem u anđele”, ”Najveća pogreška Alberta Einsteina”, ”Holdin” i ”Oprosti za kung-fu”. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje