Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Sarajevu uhapšen kamatar: Posudio 2000 KM, od dužnika kasnije tražio veliku cifru…

Oštećenom i njegovoj porodici prijetio smrću ukoliko mu ne isplati novac

Policijski službenici Federalne uprave policije su sinoć, na području općine Novi Grad Sarajevo, uhapsili osobu inicijala D.Đ. (1974.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Iznuda“ kao i krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“, piše Oslobođenje.

Uhapšena osoba se sumnjiči da je u vremenskom periodu od početka 2019. godine do danas, zastrašivanjem, prijetnjama, kontinuiranim praćenjem od oštećenog na ime posuđenog novčanog iznosa od 2.000 KM, prvo uzeo novčani oznos od oko 2.500 KM, da bi nakon toga zahtjevao od oštećenog dodatni iznos od 8.000 KM, odnosno ukupni iznos od 12.000 KM.

Radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela prikupljeni su dokazi o prijetnjama opasnih po život i tijelo, kako oštećenog, tako i članova njegove porodice.

D. Đ. je uhapšen nakon što je došao na adresu stanovanja oštećenog, kako bi iznudio traženi novac. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenju krivičnom djelu predat Kantolanom Tužiteljstvu Kantona Sarajeva na daljnje postupanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,