Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu uboden maloljetnik, vršnjak ga napao nožem

Preuzmite sliku

U Kranjčevićevoj ulici na Marijin Dvoru je došlo do incidenta u kojem je lakše povrijeđen jedan maloljetnik. Njega je naime nožem napao vršnjak, piše Klix.ba.

Iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS nam je potvrđeno da je jedna maloljetna osoba lakše povrijeđena od drugog lica na području Općine Centar.

Portparol Mirza Hadžiabdić ističe da je policija odmah identifikovala osobu koja se sumnjiči da je počinila incident te da je ona pod nadzorom policije, a dalji postupak se koordiniše sa Tužilaštvom.

Kako nam priča majka povrijeđenog, u napadu na njenog sina su učestvovala dvojica dječaka. Ona kaže da je jedan od njih dvojice ničim izazvan pitao vršnjaka “Hoćeš li da te izbodem”, na šta je on odgovorio “Hajde”.

Nakon toga je dječak, prema njenim riječima, zboden u butinu. Prevezen je u Opću bolnicu u Sarajevo gdje je utvrđeno da je zadobio ranu od noža.

Ona ističe kako je dječak koji je nanio povrede njenom sinu tvrdio da je sam pao na ekser te da ga je policija ispitala i provela istragu prilikom čega je pronađeno hladno oružje kod dječaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,