Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, dileri uhapšeni

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane.

Tom prilikom pala su dvojica dilera. Radi se o A. M. (43) i M. K. (37), obojica iz Sarajeva. Akcija, koja je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, izvedena je danas. Na osnovu naredbe Općinskog suda u sarajevu, pretresena su stanovi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo.

“Prilikom pretresa stanova u ulici Nedima Filipovića, područje općine Novo Sarajevo, ulice Antuna Branka Šimića, područje općine Novi Grad Sarajevo i ulice Avde Hume, područje općine Centar Sarajevo, policajci su pronašli jednu kompletnu (IN DOOR) laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane, koja se sastoji od tri zasebne jedinice sa rasvjetnim tijelima, sistemom ventilacije, sistemom navodnjavanja i drugom pratećom opremom“, saopšteno je iz MUP-a KS.

Navodi se da je oduzeto 160 stabljika kanabisa, 3.500 grama marihuane namijenjene za uličnu prodaju, oko 1.000 sjemenki kanabisa, dvije digitalne vage za precizno mjerenje te novac – 1.725 eura i 1.700 KM.

Sarajlije A. M. i M. K., koji se sumnjiče da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u vezi sa članom 31. KZ FBiH (saizvršilaštvo), predati su0 u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje