Srijeda, 2. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U potragu za Gačićem uključuje se i policija RS-a, u Istočnom Sarajevu pojačane kontrole

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske, nakon što je u Federaciji BiH intenzivirana potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policajca Mahira Begića, kao i Sauda Sultanića u Konjicu.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubistva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu te izrazio spremnost za pomoć i punu podršku MUPRS-a u pronalasku Gačića.

“Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka”, naveo je Lukač i izrazio nadu da će počinilac tog gnusnog zločina biti izveden pred lice pravde i najstrože kažnjen.

Iz MUP-a RS-a je Feni najavljeno da će se direktor policije RS-a Darko Ćulum danas u Sarajevu sastati sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,