Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru uhapšen jedan od traženijih kriminalaca

Preuzmite sliku

Krajem protekle sedmice u Mostaru je uhapšen Vehbija Manjgać (1984.) iz Bugojna, neslužbeno saznaje Bljesak.info.

Manjgaća traži više policijskih uprava zbog činjenja različitih krivičnih djela poput krađa, teških krađa, razbojništava i slično. Iako je redakcija Bljeska u nekoliko navrata pokušala dobiti službenu informaciju iz MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije, to im nije uspjelo.

Njega se veže za niz kaznenih djela u proteklih pet i više godina. Prije je osuđivan za različita krivična djela. Manjgaća se sumnjičilo za pljačku benzinske pumpe ‘Dušanić’ u Modriči 2010. godine.

Sa nekoliko suučesnika Manjgać je ‘bio redovan’ u razbojništvima nad radnicima benzinskih pumpi. U avgustu 2010. Manjgać je ranjen prilikom
pljačke benzinske pumpe ‘Slavuljica petrol’ kod Doboja i to na način da je pištolj sam opalio u trenutku kada je Vehbija trčao prema automobilu koji
ga je čekao nakon razbojništva.

U januaru 2012. godine za Vehbijom Manjgaćem trajala je policijska potjera od Bugojna, Jablanice do Mostara gdje se kod naselja Zalik automobilom Golf 2 zabio u stup ulične rasvjete. Naknadno se ispostavilo da je automobil, kojim je bježao, ukraden na Ilidži.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje