Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Mionici kod Gradačca uhapšena dvojica dilera droge

Preuzmite sliku

U subotu 20. marta policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz Izvještaj, na dalje postupanje predali lica S.H., rođen 2002.godine i S.H., rođen 1996. godine oba nastanjena na području Gradačca.

Oni su Tužilaštvu Tuzlanskog kantona predati zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Naime, navedena lica su 19. marta u mjestu Mionica, grad Gradačac lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađene materije (jedna pvc. vrećica sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis” i dvije pvc. vrećice sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”) privremeno oduzete radi vještačenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,