Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Mercedesu krijumčario osmero janjadi iz Republike Srbije u BiH

Preuzmite sliku

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina su 18. veljače 2015. godine u 17, 20 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi spriječili pokušaj izlaska lica sa otuđenim vozilom Audi Q7, bh. registracijskih oznaka.

  • 1922151
  • Policijski službenici su prilikom granične kontrole uočili prepravke broja šasije te da su tipske naljepnice na vozilu krivotvorene. Daljim provjerama utvrđeno je da je Audi otuđen 13. srpnja 2010. godine u Sloveniji te da je za istim raspisana potjernica Interpola. U trenutku granične kontrole vozilom je upravljao Đ. N. (1974.), državljanin BiH. O događaju je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina po čijem nalogu je vozilo sa pratećom dokumentacijom predato službenicima Centra javne sigurnosti Bijeljina.

    Na području Bijeljine su policijski službenici 19. veljače 2015. godine spriječili krijumčarenje osmero janjadi iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Stoka je otkrivena u putničkom motornom vozilu Mercedes, bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao M. R. (1965.), državljanin BiH. Stoka je predata službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a protiv lica će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje