Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Laktašima uhapšen Miroslav Ilić: Oružje držao u stanu

Preuzmite sliku

Miroslav Ilić (53) iz Laktaša uhašen je nakon što je policija pretresla njegov stan u toj opštini i pronašla te zaplijenila veću količinu oružja i municije za koje nije imao dozvolu.

Zaplijenjene su dvije automatske puške, puška “M48”, pištolj, tri ručne bombe i više komada municije, kao i četiri okvira za automatsku pušku i jedan za pištolj, piše Glas Srpske. U Policijskoj upravi Banjaluka su, navodeći inicijale, rekli da će oduzeto i deponovano oružje poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. “Osumnjičeni se tereti za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija”, rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

O ovom slučaju obaviješteno je i Okružno tužilaštvo Banjaluka, kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Sličan slučaj zabilježen je i protekle sedmice u Golešima kod Banjaluke kada je u kući Milenka Grmuše pronađena veća količina vojne opreme i naoružanja.

Tada su zaplijenjeni mitraljezi “M53” i “češka zbrojovka AD”, puškomitraljez “M72”, automatska puška “AB2”, automatska puška “tomson”, dvije automatske puške “špagin”, te dvije automatske puške “MP40” takozvani šmajser. Osim toga, zaplijenjeni su poluautomatska puška sa bajonetom, dvije puške “M48” i puška “G41 duks”, te lovački karabin, poluautomatska puška “papovka”, puška takozvana “talijanka”, poluautomatski snajper “zastava M76”, automatska puška “AB”, kao i puška ručne izrade i dva automatska pištolja, pištolj – “škorpion” i “crvena zastava”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,