Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Banovićima pronađena improvizovana laboratorija za proizvodnju droge (FOTO)

Preuzmite sliku

Službenici policije jučer su, na osnovu naredbe Općinskog suda Banovići, izvršili pretres porodične kuće, pmv i dvorišta vlasništvo R.L. rođene 1976. godine u Banovićima. Na spratu kuće u prostoriji za ostavu pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge u čijoj unutrašnjosti su se nalazile dvije veće saksije u kojima su zasađene dvije stabljike biljne materije dužine 80cm sa UV-e lampom, mjeračem za temperaturu i ventilatorom.

U unutrašnjosti kuće su pronađene: dvije pvc kese sa listovima biljne materije koja asocira na opojnu drogu, nekoliko posuda sa svježim i suhim listovima. U dvorištu kuće su pronađeni zasadi 14 stabljiki biljne materije dužine od 30 cm do 145 cm koje svojim izgledom i mirisom asociraju na opojnu drogu, istaknuto je iz MUP-a TK.

Pronađeni predmeti su oduzeti radi vještačenja, R.L. je lišena slobode i privedena u službene prostorije PS Banovići radi kriminalističke obrade, nakon koje je uz suglasnost tužioca puštena na slobodu. Protiv R.L. će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje