Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

U akciji ,,Povratnik” kod mladića rođenog 1990. godine pronašli dva kilograma heroina

Preuzmite sliku

U nastavku aktivnosti u u sklopu akcije kodnog naziva “Povratnik”, usmjerene na otkrivanje i procesuiranje organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i diljem BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko Distrikta BiH su po nalogu Tužiteljstva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banjoj Luci.

Također, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkriveno više od dva kilograma heroina, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM, a što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu.

Akcija “Povratnik”, usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje