Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlašić: U raciji na techno partyju kod 18 osoba pronađene razne vrste droga (FOTO)

Preuzmite sliku

Službenici Ministarstva unutražnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona nastavljaju sa provedbom pojačanih mjera sigurnosti, a u petak navečer izvedena je akcija na sprječavanju zloupotrebe opojne droge.

“Kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić- Babanovac od ove pošasti i omogučio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, službenici policije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu Pivnica Vlašić. Racija je izvedena nakon prikupljenih saznanja da se održava „'tehno party’, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga”, naveli su iz MUP-a.

Prema podacima MUP-a SBK, Izvršen je pregled objekta i prisutnih osoba, kojih je u objektu je bilo oko 100-tinjak, a kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin, speed, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruete.

Pronađena droga je tržišne vrijednosti nekoliko hiljada KM, a osobe kod kojih je pronađena droga su privedene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, te će po završetku iste biti podneseni izvještaji kantonalnom tužilaštvu Travnik. Osobe koje su privedene su sa područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka, Busovače i Travnika.

U akciji učestvovali su i inspektori Službe za strance – terenski ured Travnik, te službenici inspekcijskih organa ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona. Objekat je ponovo zapečaćen, a protiv odgovornih osoba, koji su povrijedili zapečaćeni prostor, će biti podnesen izvještaj i za počinjenje ovog krivičnog djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,