Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

U akciji ‘Mreža III’ u Zenici uhapšeno 14 osoba

Preuzmite sliku

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jutros su istovremeno započeli pretrese na dvadeset i jednoj lokaciji na području Zenice, a tom je prilikom slobode lišeno 14 osoba.

Vezano | Zenica: Velika policijska akcija u toku, pretresi na 21 lokaciji

“Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža III”, koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, kazala je Feni portparolka MUP-a ZDK Aldina Alić

Također je dodala da iako je akcija pri kraju, još uvijek se traga za dvije osobe koje su u bijegu.

Svi uhapšeni su privedeni u policijske prostorije i nad njima je izvršena obrada.

Akcija “Mreža III” se provodi u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog  tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Ova akcija predstavlja nastavak prethodnih operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II”, koje su provedene još 2016. i 2017. godine.

U okviru ovih akcija je izvršeno na desetine pretresa, te je veći broj osumnjičenih tada lišen slobode. Također, pronađene su ali i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca te drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela počinjenih od osoba koje su bile meta opertaivnih akcija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje