Utorak, 2. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U akciji „Koverta“ SIPA lišila slobode Đ.M. zbog korupcije

Preuzmite sliku

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Koverta“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (10.6.2014. godine) pretresli stambeni objekat na području općine Ključ, te slobode lišili jednu osobu. Navedene aktivnosti provedene su po naredbi Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Slobode je lišena osoba inicijala Đ. M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“, krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i krivičnim djelom iz člana 382. KZ FBiH „Protivzakonito posredovanje“.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, Đ.M. će danas biti predat na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

U okviru istog predmeta, pripadnici SIPA-e prekjučer su (9.6.2014. godine) slobode lišili dvije osobe inicijala E.K. i H. P., te pretresli objekte na šest lokacija na području Unsko-sanskog kantona. Također je više osoba saslušano u svojstvu svjedoka.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,