Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U akciji FUP-a uhapšena jedna osoba, pronađeni droga i oružje

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije Federacije BiH uhapsili su u Zavidovićima jedno lice i prilikom pretresa stana i pratećeg objekta oduzeli opremu za uzgoj droge, drogu, oružje i municiju.

Od ranih jutarnjih časova Federalna uprava policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zaničko-dobojskog kantona, preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “Rio”, u vezi sa dokumentovanjem lica i krivičnog djela nedozvoljenja proizvodnja i promet droge.

U okviru navedenih aktivnosti vrši se pretres stana i pratećih objekata na području opštine Zavidovići koje koristi osumnjičeno lice, koje je danas prilikom njihove realizacije uhapšeno, a koje je od ranije poznato policijskim organima, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Prilikom pretresa su, do sada, pronađeni i oduzeti oprema za laboratoriju namijenjenu za uzgoj kanabisa, oko kilogram zeljaste materije koja podsjeća na kanabis, pripremljene za dalju uličnu prodaju, oko pola kilograma materije koja asocira na amfetamin, automatska puška i municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeno lice će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Zenici, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato na dalju nadležnost Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

“Značajnu podršku prilikom Sprovođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići”, navedeno je u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,