Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U akciji FUP-a u Fabrici duhana Sarajevo uhapšeno šest osoba osumnjičenih za krađu

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva “FDS“ na području navedenog Kantona, a vezano za krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela, odnosno krivičnog djela krađe.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo te je do sada uhapšeno šest osoba, inicijala A. S. (1968.), K. M. (1975.), S. P. (1978.), N. B. (1976.), A. M. (1965.) i M. J. (1981.), a koje se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz FUP-a je saopćeno da se nastavljaju aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,