Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski policajci učestvovali u hapšenju 19 pripadnika kriminalne grupe

Preuzmite sliku

Policija Brčko distrikta i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona danas su uhapsili 19 lica osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvršila promet više od 90 kilograma narkotičkih sredstava i više od 2.000 tableta ekstazija (amfetamin).

Akcija, čiji je kodni naziv “Klanac“, izvršena je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, a u pretresima na 22 lokacije pronađeno je i oduzeto više od četiri kilograma droge speed, određena količina marihuane, nelegalno oružje, novac u raznim valutama i apoenima u vrijednosti većoj od 50.000 KM.

Privremeno je oduzeto više od pet motornih vozila visoke klase i vrijednosti za koja se sumnja da su stečena izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz Policije distrikta.

Akciji je prethodila trogodišnja intenzivna istraga na dokumentovanju krivičnih djela prometa narkotičkih sredstava i posjedovanja, te krijumčarenja nelegalnog naoružanja ove organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala na području distrikta, kao i u drugim dijelovima BiH.

“Tokom trogodišnje istrage ostvarena je saradnja u razmjeni operativnih informacija i realizacija zajedničkih aktivnosti na veoma visokom nivou sa MUP-om Tuzlanskog kantona, Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH (OSA)”, navedeno je u saopštenju.

Dalje aktivnosti u obradi lica Policija Brčko distrikta će nastaviti pod nadzorom Tužilaštva distrikta i u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, a po okončanju istražnih radnji javnost će biti detaljno obaviještena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje