Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski.ba na licu mjesta: Mještani pomažu u gašenju požara

Preuzmite sliku

Čitatelji portala Tuzlanski.ba u poslijepodnevnim satima iz više dijelova grada poslali su fotografije i video snimke požara koji je zahvatio rastinje i veliku površinu šume iznad Tuzle. 

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla za Tuzlanski.ba je potvrđeno da je oko pet ekipa na terenu i da se radi o požaru u naselju Kužići, ali se proširio te obuhvatio područja Krojčice i Ilinčice.

Kako saznajemo sve raspoložive ekipe su bile na terenu od 14:45 sati gdje je početak gašenja počeo na ‘ravnoj trešnji’, i dok je sa jedne strane vatra lokalizovana nažalost na drugom području se širila. Tuzlanskim vatrogascima najveći problem je predstavljao nepristupačan teren i vjetar.

Vezano | Požar u Tuzli uznemirio građane: Nekoliko ekipa Profesionalne vatrogasne brigade na terenu  

Vjetar mijenjanjem pravca proširuje polje gorenja te na taj način se vatrena stihija prebacuje sa brda na brdo.

Mještani naselja Kužići stavili su se na raspolaganje i odlučili da pomognu vatrogascima u lokalizovanju vatre, kako ista ne bi ugrozila stambene objekte.

Prema riječima jednog od mještana, tokom dana je uočio tri mladića  kako supalila korove, a kada se vatra razbuktala napustili su mjesto.

Tuzlanskim vatrogascima pomoć su ponudili i vatrogasne jedinice iz Kalesije, Živinica i Lukavca. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,