Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U pretresu kod 23-godišnjaka pronađena opojna droga

Preuzmite sliku

Dana, 4.8.2022.godine u Tuzli policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su, u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PS Centar,  poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres A.M., rođen 1999.godine iz Tuzle, kojom prilikom su kod istog pronašli 3 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 13 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. 

Takođe, A.M. je policijskim službenicima dobrovoljno predao jednu digitalnu vagu, 4 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 1 pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađene materije su izuzete radi vještačenja, a o navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Policijski službenici OKP PU Tuzla nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,