Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Semiru Ganiću određen jednomjesečni pritvor zbog fizičkog napada na komšiju

Preuzmite sliku

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Samira Ganića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

Kako se navodi u saopćenju iz Kantonalnog tužilaštva TK, postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. aprila u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio komšiju Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u glavu.

Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne povrede, prijelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga spriječile komšije.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S.R (26), koji je u Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove, zbog krivičnog djela lake tjelesne povrede.

Istraga protiv S.R. se vodi zbog sumnje da je jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenog, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu povredu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom u čemu su ga spriječili druge komšije.

Pripadnici MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su uhapsili Ganića. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istraga u tom predmetu je u toku, saopćeno je Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje