Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Profesor čekićem napao direktoricu i pedagogicu škole

Direktorica i pedagogica Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli povrijeđene su u fizičkom napadu koji se danas iza podneva dogodio u ovoj ustanovi.

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić za Tuzlanski.ba je kazao kako je Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona oko 13:15 sati zaprimio dojavu da su u fizičkom napadu povrijeđene dvije ženske osobe, a u pitnaju su direktorica i pedagogica Gimnazije Ismet Mujezinović.

“Povrijeđene osobe prevezene su u UKC Tuzla gdj će im biti pružena pomoć i konstatovan stepen povreda. Muškarac koji je počinio napad priveden je u službene prostorije MUP-a TK zbog kriminalističke obrade, a više informacija će biti poznato nakon što bude okončan uviđaj.” – kazao je glasnogovornik MUP-a TK za naš portal.

Osim policije Intervenisala je i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

Kako nezvanično saznajemo napad na direktoricu i pedagogicu Gimnazije Ismet Mujezinović počinio je profesor škole inicijala F. I. koji je u ovoj ustanovi predavao engleski jezik.

Fizičkom napadu prethodio je prvo verbalni obračun nakon čega je F. I. i fizički nasrnuo na direktoricu i pedagogicu, a kako Tuzlanski.ba saznaje u napadu je korstio čekić.

Za sada ostaje nepoznato zbog čega je profesor Gimnazije Ismet Mujezinović nasrnuo na svoje kolegice i nanio im povrede.

Prema našim saznanjima u školi su ostali i tragovi krvi nakon ovog nemilog događaja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje