Subota, 29. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Poznata nova imena uhapšenih osoba u akciji ‘Scarface’

Prema nalogu Kantonalnog tužilaštva TK na području Tuzlanskog kantona jučer je provedena akcija kodnog naziva ‘Scarface’ u kojoj je do sada slobode lišeno više osoba.

Listu uhapšenih predvodi Beriz Kabilović, dok je uz Kabilovića uhapšeno još nekoliko osoba koje su od ranije poznate istražnim organima, a to su Selver Salimović, Mujo Mandžić, Adnan Požegić, Ammar Adrović, Elvis Hamzić i Amir Lisičić.

Svi uhapšeni su od ranije poznati istražnim organima.

Osim hapšenja službenici Uprave policije MUP-a TK izvršili su i pretrese na nekoliko lokacija, a nezvanično se saznaje da je tom prilikom pronađena i određena količina droge kao i drugih predmeta koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Podsjetimo, Kabilović je privođen i krajem novembra ove godine tokom otvorenja njegove diskoteke. Kabilović je tada uhapšen oko tri sata ujutro kada su u klub upali specijalci i nekoliko inspektora.

Objekt hotela bio je opkoljen, a na otvorenju je nastupala pjevačica Rada Manojlović.

Danas će u prostorijama Uprave policije MUP-a TK biti održana i press konferencija na kojoj će više detalja o ovoj akciji novinarima saopćiti direktor Uprave policije Dževad Korman.

Uhapšeni u akciji ‘Scarface’ osumnjičeni su za organizovani kriminal u vezi sa iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima. Više informacija tokom sutrašnjeg dana…(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,