Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nepoznati muškarac pokušao oteti 12-godišnjeg dječaka?

Preuzmite sliku

Danas se u Tuzli u ulici Mehmeda Šerbića svima poznata kao kaldrma kod Jalske džamije kako tvrde roditelji dogodio pokušaj otmice 12-godišnjeg dječaka.

Roditelji su slučaj prijavili policiji uz navode kako je danas popodnevnim satima za sada nepoznati muškarac srednjih godina koji je upravljao putničkim motornom vozilom sive boje pokušao oteti njihovog sina dok se vraćao iz škole.

“Pored sina se zaustavila nepoznata osoba, ugasila auto i kroz otvoren prozor rekla: “Dječače,hajde da te odvučem gore”. Sin se zahvalio i rekao da ne želi. Onda je ta nepoznata osoba otvorila vrata, sin je od straha počeo trčati nazad prema Jalskoj džamiji, iako je od svoje ulice bio udaljen 30 metara”- priča majka i ističe da je taj nepoznati muškarac rukom prijetio njemom sinu, potom sjeo u auto i odvezao se niz ulicu.

“Sin je trčeći došao kući sa druge strane ulice koja vodi pored Tekije i kada je došao jedino sto je uspio reći je:  “Mama, htio me je oteti”. Potom se onesvjestio. Odmah smo obavjestili policiju i rekli su da će poslati patrolu.
Mi smo, kao roditelju u šoku i ne vjerujemo da se ovako nešto može desiti u toku dana i to samo 30 metara od kuće. Dijete nam je pretrpjelo veliki šok”- ispričala je uspaničena majka Belkisa El Hariri.

Iz Uprave policije MUP-a TK za medije je potvrđeno da je zaprimljena prijava u vezi s ovim događajem i da su policijski službenici izašli na mjesto događaja.

“Policijska stanica Centar je danas oko 13.00 sati zaprimila prijavu da je NN osoba iz vozila zvala malodobno dijete da uđe u vozilo. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta je upućena patrola koja nije uočila opisano vozilo, a policijski službenici će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se utvrdile okolnosti prijavljenog događjaja”- saopćila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK. (Tuzlasnki.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,