Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Neodgovorna i bahata vožnja mogla rezultirati direktnim sudarom

Preuzmite sliku

Snimak je objavljen danas na Youtbe kanalu “Saobraćajna nekultura” a pokazuje nažalost jednu u nizu neodgovornih vožnji na bh. cestama.

Snimak je nastao na dijelu magistralnog puta Tuzla – Orašje, u blizini petlje Šićki Brod u Tuzli, a pribranost vozača koji je usporio vožnju i pomjerio se sa kolovoza u stranu razlog je zbog kojeg nije došlo do direktnog sudara.

Vozač automobila Volkswagen Passat beogradskih registarskih oznaka, neodgovorno je preticao vozila, dovodeći u direktnu opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju i samo pribranošču vozača izbjegnut je direktan sudar sa vjerovatno teškim posljedicama.

Kako je vidljivo na snimku, vozač Passata, koji se u trenutku preticanja nalazio u suprotnoj saobraćajnoj traci, umjesto kočenja i povratka u svoju traku, zvukom sirene signalizira vozačima automobila da se pomjere u stranu. Pored prekršja vožnje brzinom iznad dozvoljene (ograničenje 50 km/h), neodgovorni vozač je počinio i prekršaj “radnju preticanja na dijelu ceste na kojem to nije dozvioljeno”.

Obzirom da su na snimku vidljive tablice bahatog vozača, pozivamo nadležne da protiv njega pokrenu i postupak kažnjavanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,