Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Muškarac sa fantomkom izazvao eksploziju i zapalio kancelariju advokata Faruka Balijagića (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U petak oko 23:00 sati u ulici Maršala Tita u Tuzli dogodila se eksplozija nakon koje je izbio požar u unutrašnjosti jednog stambenog objekta.

Meta napada nezvanično bila je kancelarija advokata Faruka Balijagića koja se nalazi u prvom spratu zgrade. Prema izjavama očevidaca na licu mjesta saznali smo kako je odmah nakon eksplozije uočena muška osoba koja je iz pravca zapaljene zgrade  sa fantomkom na glavi.

Stanar zgrade preko puta Mehmed Širanović odmah je pozvao vatrogasce, policiju kao i službu hitne pomoći.

U trenutku izbijanja požara nekoliko stanara zgrade u kojoj se požar dogodio bile je ugroženo do dolaska Profesionalne vatrogasne brigade koja je izvršila evakuaciju i ugasila požar.

Kako smo saznali od stanara povrijeđenih osoba u ovom nemilom događaju nije bilo.

Skoro svi stanari su se nagutali dima, ogroma šteta je pričinjena na čitavom objektu. Kompletan prizor je zaista jezivo izgledao.“ kazao je jedan od stanara zapaljene zgrade za Tuzlanski.ba

Više informacija javnosti će biti pozato nakon obavljenog uviđaja.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj napada na imovinu advokata Faruka Balijagića. Prije nešto manje od pet godina, na njegovu kuću u tuzlanskom naselju Kula pucano je rafalno iz automatske puške, a slučaj nikada nije rasvijetljen.

On je tada za napad krivio Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, ali optužbe nikada nisu bile predmet ozbiljnije sudske istrage. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,