Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Maloljetnik skrivio saobraćajku u blizini osnovne škole, učestvovala četiri automobila

Preuzmite sliku

Sinoć se u naselju Solina u Tuzli u neposrednoj blizini Osnovne škole dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala četiri putnička motorna vozila.

Naime, oko 22:15 sati u Tuzli na regionalnom putu Tuzla – Čelić, u ulici Veljka Lukića dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je maloljetnik (17-godišnjak) iz Tuzle upravljajući putničkim motornom vozilom ‘VW Passat’ izgubio kontrolu nad vozilom i ostvario kontakt sa putničkim motornom vozilom ‘Audi’ kojim je upravljao D.S., rođen 1982. godine iz Tuzle i licem M.M., rođen 1999. godine iz Tuzle koji se nalazio pored svog automobila ‘BMW’, dok je putničko motorno vozilo ‘Audi’ usljed udara ostvarilo kontakt sa zaustavljenim putničkim vozilom ‘Fiat’.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi četiri lica su zadobila lake tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, i isti su pušteni na kućno liječenje.

Saobraćaj na navedenoj dionici puta u potpunosti je bio obustavljen u vremenskom periodu od 22:30 do 01:00 sati.

Uviđaj i potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Tuzla, a nakon dokumentovanja saobraćajne nezgode protiv 17-godišnjaka će biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK za Tuzlanski.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje