Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Kuhalo za vodu izazvalo požar, stanari spriječili katastrofu (FOTO)

Pravovremenom reakcijom mještana naselja Brčanska Malta izbjegnuta katastrofa u zgradi Pecara 1.

Kako je ispričao čitatelj portala Tuzlanski.ba Fahrudin Sinanović jučer u večernjim satima primijećen je dim u jednom stanu u naselju Brčanska Malta, tačnije u zgradi Pecara 1.

Dim je primjetio jedan od stanara našeg ulaza Damir Hidanović koji je inače uposlenik MUP-a TK koji je zatim mene kao predsjednika Odbora etažnih vlasnika obavijestio o tome kako osjeti dim u zgradi. Brzom reakcijom pronašli smo vlasnika koji se u tom trenutku nije nalazio u svom stanu. Kada smo otvorili vrata vatra je već bila zahvatila jedan dio kuhinje. Kuhalo za vodu koje je vjerovatno bilo uzrok izbijanja požara bilo je u plamenu. Na svu sreću brzo smo intrvenisali, ugasili zapaljene elemente i iznijeli ih iz stana” – ispričao je za Tuzlasnki.ba Fahrudin Sinanović predsjednik Odbora etažnih vlasnika.

Zahvaljujući brzoj reakciji stanara izbjegnut je kako kažu požar širokih razmjera. Stan u kojem je izbio požar pretrpio je minimalnu štetu, a u plamenu su izgorjeli mikorvalna pećnica, kuhalo za vodu i korpa za hljeb dok u trenutku ulaska u stan vatra već bila zahvatila dio kuhinjskih elemenata. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje