Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Djevojka napadnuta i pretučena usred bijela dana

Preuzmite sliku

U Novom Naselju, D blok, ulaz pored Hadžijske džamije u Tuzli jučer oko 13 sati nepoznata maskirana osoba, tražeći novac, napala je 32-godišnju Adanu Garagić i povrijedila je nožem.

Prema onome što je napadnuta ispričala ljekarima i policiji, nepoznata osoba, sa šalom FK Sloboda i kapom na glavi, pred vratima ulaza u kojem stanuje, stavila joj je čakiju pod vrat i kazala:˝Daj pare ili ću ti prerezati grkljan˝. Ona se pokušala osloboditi, a kada je vidio da nema novca, napadač ju je posjekao po vratu i rekao:˝Ovo ti je za opomenu˝. Poslije toga ju je udario u lice i pobjegao.

˝Nakon napada su došli zaista ljubazni policajci i inspektori, koje moram posebno pohvaliti, prvenstveno jer su došli vrlo brzo. Sa njima sam provela barem sat vremena dajući izjave, jer su se izmjenjivali, a nakon toga sam upućena u Univerzitetski klinički centar kao hitan slučaj napada, gdje su također doktori u što kraćem roku uradili sve nalaze. Ovo se sutra, ne daj Bože, može desiti Vašem djetetu, sestri, majci, nekome Vašem najmilijem, bilo gdje, i u bilo koje doba dana. Budite pažljivi i uvijek u pripravnosti, jer nikada i nigdje, očigledno, nismo sigurni˝, navodi Garagić.

Policija traga za počiniocem. (Tuzlanski.ba)   

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,