Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo RS: Podignute optužnice protiv četiri osobe zbog trgovine narkoticima

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Davora Ercega, Sergeja Tutnjilovića, Željka Ercega i Nikole Prolića zbog trgovine narkoticima.

Sumnja se da su bili u sastavu kriminalnog udruženja, a terete se da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se Davor Erceg sumniči i za nedozvoljenu proizvodnju i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

– Prema navodima optužnice, Davor i Željko Erceg te Sergej Tutnjilović su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Republike Srpske i to u Bosanskoj Gradišci i okolnim mjestima, kao i na području Hercegovine, vršili neovlaštenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i “spid”, a sve u svrhu dalje prodaje zainteresiranim kupcima na području Republike Srpske – saopćeno je iz Tužilaštva Republike Srpske.

Optužnicom je predloženo da se Tutnjiloviću, Željku i Davoru Ercegu, produži pritvor u kojem se nalaze, a do okončanja glavnog pretresa.

Dvije osobe, za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe, nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje