Ponedjeljak, 24. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor: Crnogorac Radule Popović za lažne eure uzimao tikete za igre na sreću u kazinu “Admiral”

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u opticaj krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Radule Popovića, rođen 1963. godine u Nikšiću, državljanin Crne Gore.

Osumnjičeni se tereti da je 6. januara, na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca.

Osumnjičenog su uhapsili policijski djelatnici SIPA-e, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan bh. pravosuđu.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeneo je iz Tužilaštva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,