Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH: Predloženo produženje pritvora za dvojicu državljana Kameruna

Preuzmite sliku

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora za dvojicu državljana Kameruna, osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Produženje pritvora je zatraženo za Jacksona Ndipa (1968.) i Agbora Donatusa Eta (1979.) iz Mamfea (Kamerun), jer se čekaju određena dodatna vještačenja mobilnih i tehničkih aparata, kao i radi vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom virusa Covid 19 i sticanja uslova za ispitivanje svjedoka koji su u Imigracionom centru, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH, koja se odnosi na dolazak većeg broja osoba iz Kameruna na područje BiH, početkom ove godine, koji su nakon smještaja u BiH, u više navrata pokušavali napustiti BiH u pravcu zemalja EU putem zračnih luka Sarajevo i Tuzla, kao i kopnenih graničnih prijelaza, a sa tuđim dokumentima R Francuske.

Tužiteljstvo BiH u ovom predmetu vodi opsežnu istragu, u kojoj je ralizirana i međunarodna pravna pomoć, a mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji bi napuštanjem BiH postali nedostupni bh pravosuđu, navodi se u saopćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,