Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tužan dan u Zenici: Preminula 23-godišnja studentica Nikolina Hrgić

Preuzmite sliku

Zenica se oprašta od Nikoline Hrgić, koja je preminula u četvrtak u 23. godini.

Hrgić je bila studentica IV godine studija Ekonomskog fakulteta u Zenici. Od nje su se putem društvenih mreža oprostili njeni prijatelji, profesori i svi poznanici.

– Draga naša Nikolina, tvoji profesori, saradnici, kolegice i kolege čuvat će te u sjećanju po tvojoj dobroti, pristojnosti, lijepom odgoju i posebnom smiraju koji je bio sastavni dio tebe.

Nema pravih riječi, nema utjehe, jer neće proći nijedan trenutak, a da se srce neće stegnuti zbog izgubljene mladosti, nedostajanja… od tuge zbog propuštenog, zbog tvoje iznenadne smrti.

Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt već i život koji je mogao još da traje, a ugasio se. Bole pobjede podjednako kao porazi, uspjesi podjednako kao neuspjesi i sve se, odjednom, na trenutak, poravna, postaje besmisleno, prazno.

Kada nam odlazi neko drag, sve odjednom stane, zaustavi se na trenutak i podsjeti na prolaznost, na godine koje su prošle i koje će proći. Pravimo iskorak iz sadašnjosti i postajemo dio beskrajne vanvremenske nedokučive staze koja vodi samo u jednom smjeru – objavljeno je na stranici fakulteta koji je pohađala Hrgić.

Sahrana će se održati danas na Katoličkom groblju “Križ”, Gornja Zenica u 14 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,