Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuča u Milićima: Drvenom palicom i sjekirom teško povrijedio dvije osobe

Policijski službenici Policijske stanice Milići, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u mjestu Mišići, došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između lica LJ.Đ. (1964), N.Ž. (1992) i M.Ž. (1969), svi iz Milića.

Dolaskom na lice mjesta, policijski službenici su utvrdili da je, na lokalnom putu u mjestu Mišići, opština Milići, došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između lica LJ.Đ. i N.Ž., prilikom čega je LJ.Đ. drvenom oblicom nanio teške tjelesne povrede licu N.Ž., nakon čega je LJ.Đ. fizički napao i lice M.Ž. (1969), koje potom sjekirom nanosi teške tjelesne povrede licu LJ.Đ.

Lice LJ.Đ. je zbog zadobijenih povreda prevezeno u Univerzitetsku bolnicu Foča, dok je lice N.Ž. zbog zadobijenih povreda prevezeno na Univerzitetski klinički centar Banja Luka na dalje zbrinjavanje. Policijski službenici su lice M.Ž. lišili slobode zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška tjelesna povreda“.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Milići, koji su prilikom vršenja uviđaja izuzeli tragove i predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao i sredstva izvršenja krivičnog djela.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,