Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tržišna vrijednost oko 155.000 KM: Oduzeta veća količina parfema i mobilnih telefona

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Brod oduzeli su veću količinu parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 155.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa službenicima Carinske ispostave Brod otkrili su pokušaj nezakonitog uvoza parfema i mobilnih telefona u Bosnu i Hercegovinu. Radilo se o većoj količini parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od cca 155.000 KM. Sporna roba stranog porijekla je oduzeta a protiv počinioca opisane nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

U prvom kvartalu 2019. godine službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su provodeći službene radnje prilikom operativnih aktivnosti vršenih samostalno ili sa drugim agencijama za provođenje propisa u BiH izvršili privremeno oduzimanje robe kojom su učinjene povrede propisa, čija ukupna tržišna vrijednost se procjenjuje oko 4.966.462,14 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,